Ekspertu padomi: drošības pasākumi solārija apmeklējumiem

Solārijs un citas ķermeņa kopšanas procedūras

Lai solārija apmeklējums vienmēr būtu patīkams un komfortabls, atsevišķām lietām ir jāvērš īpaša uzmanība, tā uzskata “Body Sport” speciālisti. Pirmkārt, izvēloties iedeguma studiju, pievērsiet savu uzmanību apkalpošanas līmenim un personāla kompetentumam, kā arī pakalpojumu klāstam, kas ietver ne tikai solārija apmeklēšanas piedāvājumu. Ir ērti, piemēram, pēc solārija apmeklējuma doties uz limfodrenāžu, jo ar to Jūs veiksiet nenovērtējamu ieguldījumu sava skaistuma veidošanā.

Pirms procedūras uzsākšanas painteresējieties pie speciālistiem, kāds ir optimālais procedūru ilgums, kā arī intensitāte Jūsu ādas tipam. Ja Jūs nesaņemat konkrētu un skaidru atbildi vai arī dzirdat ieteikumus par neierobežotu sauļošanās ilgumu, tad labāk dodieties uz citu studiju.

Solārija apmeklējums: kar ir jāzina?

Pirmā apmeklējuma laikā ir jāvērš uzmanība atsevišķām detaļām.

  • Solārija lampu gaismai pie ieslēgšanas nav jāmirgo, tām nav vajadzīgs laiks sasilšanai. Lampas ir jāmaina ik pēc katrām 540 stundām. Ja lampas nav mainītas ilgstošu laiku, pieaug ādas apdegšanas risks. Tādā gadījumā ir vēlams ierobežot sauļošanās laiku, bet pēc tās doties uz limfodrenāžas procedūru, lai minimizētu apdegumu rašanās iespēju.
  • Pajautājiet darbiniekiem, vai ir UV-starojuma sertifikāts.
  • Jau iepriekš uzziniet, kur atrodas speciāla poga aparāta darbības apstādināšanai. Ar tās palīdzību Jūs jebkurā brīdī varat pārtraukt iedegšanas seansu, ja pēkšņi sākat izjust diskomfortu.

Solārijs: ķermeņa kopšana “pirms” un “pēc”

Atsevišķām ķermeņa daļām ir nepieciešama īpaša kopšana iedegšanas procedūras laikā un pēc tās.

  • Ļoti svarīga ir acu pasargāšana no solārija gaismas, tāpēc ir jālieto speciālas solārija brilles, jo ultravioletie stari negatīvi ietekmē acs tīkleni. Kontaktlēcas pirms procedūras ir obligāti jāizņem.
  • Krūtis ir jānosedz ar speciāliem konusveida kupoliņiem, kuri parasti ir pieejami solāriju studijā, lai pasargātu no ultravioleto staru negatīvās iedarbības.
  • Lai pasargātu matus no pāržūšanas, lūšanas, galvā ir jāuzvelk cepure vai vismaz jāapsien lakats.
  • Pirms sauļošanās nomazgājiet dekoratīvo kosmētiku, jo krāsvielas, hormoni, eļļas, konservanti, ko satur kosmētika, sekmē pigmenta plankumu veidošanos.
  • Pielietojiet speciālu kosmētiku, paredzētu solāriju apmeklējumiem. To sastāvā ir ietvertas barojošas un mitrinošas vielas, kas nereaģē uz solārija akrila pārklājumu. Šādu kosmētiku iespējams iegādāties aptiekā vai solāriju studijā.
  • Limfodrenāža ar rokām pēc solārija apmeklējuma – efektīvs veids cīņā ar lieko svaru un ādas tvirtuma zušanu!

Atcerieties, ka pirms solārija apmeklējuma nav ieteicama vannošanās, iešana saunā vai pirtī, mazgāšanās ar ziepēm. Putas ādu atbrīvo no taukvielām, tāpēc iespējams iegūt apdegumus. Divas stundas pēc iedegšanas procedūras ir jāatpūšas, nav ieteicama auksta duša vai fiziskas slodzes. Izņēmums ir limfodrenāža, veikta ar rokām.

Un ja Jūs vēlaties apmeklēt solāriju un būt pārliecināti par pakalpojuma kvalitāti, laipni lūgti “Body Sport”!