Vaksings – vissenākais ādas kopšanas veids

Daudzas meitenes zina, kas ir vaksings. Šodien šī procedūra ir ļoti populāra. Vaksings ir matiņu epilācija ar vaska palīdzību. Šī ādas kopšanas metode nav pārāk sāpīga. Rezultātā āda kļūst gluda un zīdaina, bez liekā apmatojuma.

Vaksinga īpatnības

Fitnesa centrā BodySport vaksinga procedūru veic izmantojot siltu vai karstu vasku. Karsto vasku izmanto intīmo vietu delikātajās zonās, piemēram padusēs, bet silto izmanto citās ķermeņa daļās. Galvenais, lai matiņu garums būtu ne mazāk kā 4 mm, pretējā gadījumā saknes netiks izrautas. Lai vienmēr skaisti izskatītos, jāapvieno šādas procedūras:

  • Treniņi zālē;
  • Vaksings;
  • Sildošā masāža pirms treniņiem;
  • Anticelulīta masāža.

Treniņi zālē uzturēs muskuļu tonusu, bet vaksings padarīs ādu gludu un mīkstu. Masāža nepieciešama lai pilnīgi atslābinātos. Kas attiecas uz anticelulīta masāžu, tā palīdzēs notievēšanas procesā.

Vaksinga vēsture

Centā BodySport jau sen izmanto vaksingu apmatojuma likvidēšanas procedūrās. Šai procedūrai ir sena vēsture. Tiek uzskatīts, ka šī metode pirmo reizi tika izmantota senajā Krievijā. Kņaziene Olga ar vaska palīdzību padarīja ādas stāvokli brīnišķīgu. Ar vasku tika izrauti lielāki matiņi. Sīkos matiņus izrāva ar maizes mīkstuma palīdzību.

Mūsdienās daudzas sievietes veic apmatojuma likvidēšanu, senlaiku pasaulē apmatojuma esamība signalizēja par nedižciltīgu izcelsmi. Dižciltīgās sievietes centās likvidēt nevēlamos matiņus. Lai to panāktu, daiļā dzimuma pārstāves izmantoja vasku.

Izmantojot vasku var mazināt matu sakņu stiprību. Sākumā saknes sāk lēnāk ataugt, pēc tam matiņi kļūst tievāk un tad pārstāj augt. Tātad likvidēt matiņus var bez operācijām un dārgajām procedūrām.

Vaksings tā ir naturāla, dabiska procedūra. Gandrīz nesāpīga, ja salīdzina ar citām metodēm. Nāksies paciest tikai dažas sekundes. Pēc tam var doties uz tādu procedūru kā masāža un noņemt visas nepatīkamās izjūtas, ja tādas parādās. Parasti vaksings neizsauc nepatīkamas izjūtas, dažreiz ir patīkama sajūta. Vasks papildus iedarbojas uz ādu un tā kļūst maigāka.