Pilates – treniņš, kas der visiem!

Pilates – sporta veids, kurš sniedz jūtamu rezultātu uzreiz pēc nodarbību uzsākšanas. Jau pēc desmit seansiem Jūs sajutīsiet izmaiņas savā pašsajūtā. Ķermenis kļūs plastisks, viegls, enerģijas pilns, ievērojami pieaugs izturība. Klienti atzīmē, pilnīgi pietiek viena mēneša aktīvo nodarbību, lai ieraudzītu izmaiņas figūrā. Tā kļūst slaidāka, ātri pazūd tauku nogulumi, muskuļi nonāk tonusā. Papildus tādām populārām nodarbībām, ka fitbols un strip plastika, pilates ir drošs sporta veids un piemērots tiem, kas agrāk nekad nenodarbojās ar sportu un pats galvenais – tas ir tiešām efektīvs un ļoti ātri kļūst par dzīvesveidu.

Pilates pamatā ir stiepšanās un muskuļu stiprināšana, vingrinājumi skar visu ķermeni, dodot tam vēlamo reljefu un tonusu. Turklāt, šī vingrojumu programma ietver sevī jogas elementus un meditāciju, kas ļauj normalizēt nervu sistēmu. Piekrītiet, mūsdienīgās dzīves apstākļos, kur ir pastāvīga skriešana un katra diena ir piepildīta ar stresu, iespēja atslābināties un noņemt nervu spriedzi, vienlaikus uzlabojot savu figūru – ir nenovērtējama.

Pilates varianti

Atkarībā no tā, kā notiek treniņi, pastāv trīs pilates veidi:

  • Nodarbības uz grīdas. Vingrinājumi tiek veikti sēdus vai guļus uz grīdas. Tie ļauj trenēt muguras muskuļus, samazināt sāpju sindromu dažādās mugurkaula daļās, uzlabot stāju, noņemt spriedzi.
  • Nodarbības izmantojot īpašas ierīces. Kompleksā izmanto hanteles, bumbas, Pilates Ring gredzenus, gumijas amortizatorus.
  • Nodarbības uz trenažieriem. Trenažieri pilates nodarbībām atšķirās no parastajiem trenažieriem ar to, ka prasa pielikt papildus pūles, lai noturētu līdzsvaru, jo to virsma ir nestabila. Šāda tehnika iedarbina visas muskuļu grupas, pat nelielas, kuras parastajos treniņos nedarbojas.

Pilates ir tik saudzējošas organismam, ka ir piemērotas kā rehabilitācija pēc traumas vai dzemdībām. Lai uzsāktu treniņus, nav praktiski nekādu kontrindikāciju, šis nodarbību veids piemērots visu vecumu grupām un neprasa fizisko sagatavotību.

Galvenais pilates princips – tā ir visa organisma atveseļošanās un pakāpeniska nesāpīga ķermeņa korekcija. Šāds treniņu veids nerada stresu, neveicina pārslodzes un traumas. Mūsu klubs Body Sport aicina Jūs uz pilates nodarbībām. Tāpat, ja Jūs interesē, ir pieejama strip plastika vai fitball.