Pilates – atjaunināšanās efekts plus gaisīgs vieglums

Pilates – viens no vispopulārākajiem fitnesa virzieniem mūsu klubā “Body Sport”. Jūsu uzmanībai tiek piedāvāti dažādi treniņu veidi, brīnišķīga trenažieru zāle, jogas nodarbības, vēderdejas, solārijs, dažādas kosmētiskās procedūras. Taču pilates – viena no vispopulārākajām sporta nodarbībām. Šī treniņu sistēma ir saistoša ar to, ka tā ir pieejama jebkura vecuma cilvēkiem ar jebkādu fiziskās sagatavotības līmeni.

Pilates – treniņu veidi

Pilašu treniņu veidi ir vairāki.

  • Treniņi uz grīdas. Daudzi šīs sistēmas vingrojumi ir izpildāmi uz grīdas, guļus vai sēdus stāvoklī. Vingrojumu pamatā ir visdažādāko problēmu novēršanas iespējas – tie uzlabo stāju, atbrīvo no muguras sāpēm, palīdz iegūt slaidas ķermeņa līnijas.
  • Treniņi uz speciāliem trenažieriem. Šādu trenažieru izmantošanai piemīt zināmas nianses. Tiem nav stingri noteikta atbalsta, tāpēc līdzsvara noturēšanai ir jāpieliek papildus pūles. Darbā tiek iesaistīts liels daudzums muskuļu, kuri pie parastajām treniņu nodarbībām “atpūšas”.
  • Treniņi, kuru norisē tiek izmantotas speciālas ierīces. Šie vingrojumi tāpat ir izpildāmi uz grīdas, pie kam lietā tiek liktas dažādas sporta ierīces – bumbas, hanteles, riņķi un citas.

Ko trenējam

Pilates – šo nodarbību pamatuzdevums ir locītavu, to saišu elastības, dziļo muskuļu audu, izturības, koordinācijas attīstīšana u.c. Minimāls traumu iegūšanas risks, nav negatīvas ietekmes uz organismu – tas viss pilates padara tik ļoti pieprasītas. Ja trenažieru zāle kādam šķiet garlaicīga, tad izvēlieties pilates, kas Jums palīdzēs:

  • Atbrīvoties no traucējumiem mugurkaulā
  • Novērst muskuļu disbalansu
  • Piešķirt ķermenim elastīgumu un vingrumu
  • Uzlabot stāju

Pateicoties tam, ka šis treniņu veids ir absolūti nekaitīgs, tas tiek izmantots sanatorijās, klīnikās un slimnīcās speciālās ārstnieciskās fizkultūras un atveseļošanās programmās.

Pilates – kā zvaigzne

Vēlies atdarināt zvaigznes aizraušanos – nodarbojies ar pilatēm. Pašlaik ir ļoti daudz slavenību, kuras savu formu uztur ar šīs fizisko vingrojumu sistēmas palīdzību. Daudzas pasaulē slavenas zvaigznes to veic treneru uzraudzībā. Šī vingrojumu veida piekritēju vidū – Madonna, Sindija Krouforda, Džesika Lanža, Dženifera Anistone un daudzas citas.

Pilates – kāpēc tieši tās

Jūsu ikdienas treniņiem kā ideāls papildinājums kļūs pilates. Jūs varat apmeklēt vēderdejas un apmeklēt citas “Body Sport” nodarbības, bet tieši pilates Jums dāvās vieglumu un graciozitāti. Starp citu, pilates sniedz organismam pamatīgu atjaunināšanās efektu, kāpēc – zinātniski nav noskaidrots. Pateicoties treniņu īpašajai sistēmai, Jūs varat atjaunot neatkārtojamo viegluma sajūtu ķermenim.