Vēderdejas – sievišķības valdzinājums

Vēderdejas ir grūti nosaukt par sportu, tā drīzāk ir māksla. Jau no senseniem laikiem vīrieši, kā apburti skatījās uz ritmiskajām dejotāju kustībām. Šāda deju forma deva iespēju sievietēm pašizpausties un vienlaicīgi savaldzināt. Trenažieru zāle ir tā vieta, kur mūsdienās var to iemācīties. Fitnes klubā BodySport notiek speciāli treniņi.

Vēderdejas un labums no tām

Mācoties vēderdejas sieviete gūst iespēju izprast savu īsto dabu. Viņa kļūst atraisītāka, dabiskāka un pievilcīgāka. Dejotāju līganajās un ritmiskajās kustībās ir kaut kas maģisks un noslēpumains. Mūsdienās daudzas daiļā dzimuma pārstāves ir saspringtas un atrodas pastāvīgos ideāla meklējumos, kuru propagandē reklāma un glancētie žurnāli. Deju nodarbības palīdzēs novērst visu lieko un koncentrēties uz sevi.

Lai nodrošinātu muskuļu tonusu, instruktori iesaka periodiski mainīt tādas nodarbības kā:

  • Vēderdejas
  • Trenažieru zāle
  • Solārijs

Vēderdejas piedod tonusu, palīdz muskuļiem kļūt vēl elastīgākiem. Fitness klubā BodySport var iemācīties izmantot savu ķermeni pilnībā.

Dejotāju vecums

Uzskata, ka vēderdejās piedalās tikai jaunas sievietes, it sevišķi, ja runa iet par dinamiskām kustībām. Taču vēderdejas ir pieejamas visiem. Var pat neapmeklēt trenažieru zāli, koncentrējoties tikai uz dejošanas programmu.

No dejotājas netiek prasīta speciāla fiziskā sagatavotība, to viņa saņem apmācību procesā. Tāpat nav jādomā, ka vecums var kļūt par šķērsli. Šo mākslas veidu var apgūt kā jaunas meitenes, tā arī nobriedušas sievietes. Noteiktā momentā kustības kļūst dabīgas un izsmalcinātas. Tas runā par ķermeņa pilnīgu sagatavotību dažādām slodzēm.

Deju kustības var palīdzēt arī notievēt. Intensīvu nodarbību rezultātā kalorijas tiek ātri sadedzinātas. Taču lieks svars nekad nav traucējis nodarbībām. Daži instruktori pat apsveic nelielus vēderiņus. Ar laiku nodarbību rezultātā figūra kļūst harmoniskāka. Nodarbojoties ar dejām, sievietes ne tikai mācās vadīt vēdera preses muskuļus.

Pats interesantākais, šādas nodarbības burtiski uzlādē ar enerģiju. Efekts parādās jau pēc pāris nodarbībām. Sievietes enerģija palielinās, dzīve kļūst spilgtāka un interesantāka.