Solārijs – kā viss sākās

Tagad to grūti iedomāties, taču vēl kādus simts gadus atpakaļ, skaistules nemaz nezināja, kas tas solārijs tāds ir, un sapņoja par bālu ādu un slēpās karstākajā gadalaikā zem saulessargiem.

Kā gūt iedegumu? Apmeklēt solāriju!

Mūsdienu daiļā dzimuma pārstāves pat dzirdēt negrib par saulessargiem un uzskata, ka tikai iedegusi āda var būt skaista. Tiesi tapēc pludmales sezonai gatavojas jau iepriekš, citas pat ziemā lepojas ar „modīgu” ādas toni. Taču, tā kā visiem nav iespējas atrasties populārajos kūrortos visu cauru gadu, tad iedegumu cenšas iegūt dažādos veidos.

Kāds izvēlās kosmetoloģijas industriju un gūst bronzas ādas toni ar speciālu līdzekļu palīdzību. Citi izvēlās solāriju, un papildus skaistam iedegumam saņem daudz patīkama, it sevišķi, ja iedeguma iegūšanai izvēlēts fitnesa klubs Body Sport, jo tā ir vieta, kur iespējami:

  • Solārijs;
  • Vēderdeju izpildīšana;
  • Trenažieru zāles apmeklēšana;
  • Vaksings;
  • Masāžista pakalpojumi.

Ir iespēja atrast arī citas interesantas un patīkamas nodarbes. Taču atgriezīsimies pie solārija, jo kā zināms, izmantojot to ar apdomu, procedūra ir pilnīgi droša un dod labumu. Dažu seansu laikā Jūs sasniegsiet gribēto ādas toni un jutīsieties pievilcīga. Mūsu fitnesa kluba speciālisti izstāstīs visu nepieciešamo par procedūru, bet mūsdienīgās lampas dos vienmērīgu un skaistu iedegumu. Interesanti, kurš tad bija šī brīnišķīgā atklājuma autors.

Solārijs – nedaudz vēstures

Solārijs tika izgudrots pilnīgi nejauši. Vācijas zinātnieki pētīja ultravioleto staru iedarbību uz sportistiem un veica eksperimentus. Tad arī tika ievērots, ka dažu sportistu āda gūst bronzas nokrāsu. 70-desmito gadu vidū Vācijā izveidojās kompānija, kura sāk ražot lampas solārijiem un iedegums kļūst pieejams visiem, tāpēc kūrortus vairs apmeklēt nav obligāti.

Jāatzīmē, par solāriju izrādīja interesi ne tikai sievietes, arī vīrieši gribēja iegūt skaistu iedegumu. It sevišķi tie, kuriem ikdienā jāizskatās skaisti – kultūristi, modeļi, sportisti.

Solārijs modīgi, skaisti, noderīgi

80-desmito gadu vidū ASV sākas solāriju masveida ražošana, nedaudz vēlāk tie sāk savu uzvaras gājienu visā pasaulē. Zinātnieki daudzu eksperimentu gaitā noteica – UV stari dod ne tikai vēlamo iedegumu, bet arī veicina imunitātes stiprināšanu.

Pagāja gadi, taču arī šodien solārijs ir viena no pieprasītākajām procedūrām. Skaisti un modīgi grib būt visi, un ja vēl ir kāds labums veselībai, tad ir pilnīgi saprotams, kāpēc fitnesa klubā Body Sport šī procedūra ir tik populāra.