Trenažieru zāle – ceļš uz slaidu figūru

Cilvēki mēģina tievēt dažādos veidos, daudzi izvēlās trenažieru zāli. Tas ir pareizs lēmums, jo tieši kardioslodzes ir tik nepieciešamas cīņā ar liekajiem kilogramiem, un tieši trenažieri arī nodrošina šādu slodzi. Bez tam, nodarbības uz trenažieriem nostiprina elpceļu un sirds asinsvadu sistēmu, palīdz izveidot reljefu muskulatūru, kā arī rada labu noskaņojumu.

Trenažieru zāle – vai ir nepieciešama sagatavošanās

Tie, kuri nepārzin trenažieru zāles nianses, uzsāk treniņus bez sagatavošanās, taču tas var novest pie dažādām traumām un bojājumiem.

Iejūtīgie fitnesa kluna Body Sport darbinieki ieteiks uzsākt nodarbības vispārējās fiziskās sagatavotības zonā. Nevajadzētu uzsākt nodarbības vasaras laikā, jo karstums un treniņi dod sirdij dubultīgu slodzi, bet tas nav pieļaujams. Labāk izvētēties nodarbībām uz trenažieriem rudeni, pavasari vai ziemu un pamazām palielināt fizisko slodzi.

Fitnesa kluba Body Sport Jums būs pieejami:

  • Vēderdejas;
  • Muguras masāža;
  • Solārijs;
  • Kā arī citas kosmetoloģiskās procedūras, kuras sniegs patīkamus brīžus un pilnveidos Jūsu ķermeni.

Trenažieru zāle – cik ilgām jābūt nodarbībām

Tie, kuri grib nekavējoties iegūt slaidu figūru gatavi nodarboties dienu un nakti, taču treniņu biežums saprātīgi jāsadala par nedēļas dienām. Visprātīgākais būtu intensīvas nodarbības trīs reizes nedēļā. Dažiem nepieciešami biežāki treniņi. Var palūgt padomu Bodu Sport treneriem, kuri izvēlēsies optimālu nodarbību programmu.

Taču neaizmirstiet, ja Jums „programmā” ir vēderdejas fitnesa klubā, pēc tam intensīvi treniņi, bet mājās gaida ikdienas darbi, bērni, kā arī darbs, tad drīz var sākt izzust spēki, nevis parādīsies spēku pieplūdumi. Tādā gadījumā pauzes starp nodarbībām ir jāpagarina.

Jūs varat orientēties pēc savas pašsajūtas, ja no rīta nav spēka piecelties, visapkārt viss tracina, un pat muguras masāža nedod možumu, laiks samazināt slodzi. Tādā gadījumā jāpārtrauc treniņi uz 5-6 dienām. Pēc tam Jūs varat atgriezties pie nodarbībām uz trenažieriem, tikai vajag samazināt „dzelžu” svaru uz 30 %. Pastāvīgi kontrolējiet savu pašsajūtu, ja atkal zūd spēki – jāņem pārtraukums. Šāds stāvoklis saucas „pārtrenēšanās”, bet „izveļošanās” simptomi būs vēlme atsākt treniņus.

Esam pārliecināti, ja izmantosiet pārdomātu pieeju, tad drīz varēsiet palielīties draudzenēm ar skaistu figūru.