Limfodrenāžas masāža – ceļš uz slaidu augumu un teicamu noskaņojumu

Par slaidu figūru nesapņo tikai slinkas meitenes – tās, kuras tiecas pēc perfektuma par katru cenu, izmanto dažādas metodikas un diētas, un galu galā panāk savu. Viena no šādām procedūrām – limfodrenāžas masāža ļauj panākt apjomu samazināšanos gurnos un viduklī; vēl limfodrenāža stimulē limfātiskās sistēmas darbību. Ka darbojas šāda masāža? Par visu pēc kārtas.

Ūdens, ūdens, visapkārt ūdens.....

Mūsu organismā ūdens ir visur – audos, šūnās, iekšpusē un ārpusē. Kā mēs zinām, šūnas barojas caur asinīm, bet limfa atbild par to, lai šlakvielas un citi atkritumprodukti tiktu izvadīti no organisma. Limfodrenāža palīdz atbrīvoties no liekā šķidruma, kurs atrodas starpšūnu telpā.

Šķidruma aizture noved pie tūskas un svara pieauguma, var izsaukt arteriālā asinsspiediena paaugstināšanos, hormonālās novirzes, veicināt alerģiju un provocēt dažādus iekaisumus. Ar to mēs saskaramies katru dienu – maisiņi zem acīm, cellulīts – tas viss ir šķidruma aiztures rezultāts.

Ar gadiem vielmaiņas procesi palēninās, šķidruma aizture kļūst pastāvīga. Te tad arī rodas liekie kilogrami, slimības un citas problēmas, ar kurām var un vajag cīnīties, un metodes nemaz nav tik sarežģītas, kā liekās no pirmā acu uzmetiena.

Pirmkārt, speciālisti iesaka dzert ne mazāk kā divus litrus šķidruma dienā, tas palīdzēs paātrināt vielmaiņas procesus un izvadīt nevajadzīgos metabolisma produktus.

Otrkārt, izmantot speciālas procedūras – limfodrenāža palīdzēs aizmirst par limfas cirkulāciju.

Limfodrenāža dos iespēju kļūt jaunākai un ne tikai

Limfodrenāžas masāžai ir daudz priekšrocību un gandrīz nav trūkumu. Sāksim ar to, ka masāža ir pilnīgi droša un piemērota praktiski visiem. Nedrīkst aizmirst – limfodrenāža ļauj sasniegt labus rezultātus – atbrīvoties no cellulīta un tūskas, notievēt, sasniegt atjaunojošu iedarbību.

Kontrindikācijas šai procedūrai ir:

  • Dažādi audzēji.
  • Iekaisuma procesi.
  • Asinsvadu trauslums.
  • Tromboflebīts.
  • Grūtniecība.
  • Sirds un nieru hroniskas slimības.
  • Vairogdziedzera darbības traucējumi.

Limfodrenāža – piešķiram līmeņus

Limfodrenāža var būt veicama ar rokām vai ar aparatūru. Ar rokām tā atgādina parasto masāžu. Speciālists uzspiež noteiktos punktos un veic apļveida kustības, kas palīdz „izdzenāt” limfu. Lai pastiprinātu efektu, izmanto speciālas eļļas.

Limfodrenāžu pieņemts iedalīt vairākos līmeņos, atkarībā no iedarbības pakāpes un izmantojamās tehnikas.

  • Virspusējs (vai manuālais) – aktivizē kapilārus un neiroreceptorus, kuri izvietoti ādā.
  • Dziļais –notiek šķidruma aiztures aktivizācija dziļajos audu slāņos un tas palīdz atbrīvoties no aiztures procesiem tajos. Izpildot šo masāžu tiek izmantota miostimulācija.
  • Projekcijas – to arī sauc par aparātu iedarbību. Tiek veikta izmantojot mikrostrāvu iedarbību, tāpat tiek izmantota pressterapija. Dziļa limfātisko mezglu apstrāde šīs tehnikas metodes iespaidā, ļauj aktivizēt tos, tā paātrinot vielu apmaiņas procesus audos.

Fitnesa klubā Body Sport strādā pieredzējuši speciālisti, kuri var piedāvāt Jums dažādus limfodrenāžas variantus. Tāpat Jūs varat izmantot tādas procedūras, kā:

  • Parastā masāža.
  • Vaksings.
  • Dažādi fitnesa treniņi.
  • Vai arī koncentrēties tikai uz limfodrenāžu, lai sasniegtu ilgstošu efektu.

    Pierādīts efekts

    Limfodrenāža palīdz sasniegt ne tikai teicamus rezultātus cīņā ar lieko svaru. Tāpat tā atbrīvo no noguruma un depresijas. Aktivizē zarnu trakta darbību, izvada lieko šķidrumu un palīdz atbrīvoties no tūskas. Palīdz aizmirst par galvas sāpēm, pozitīvi uzlādēties. Palielina ādas un muskuļu elastību. Palīdz atbrīvoties no cellulīta.

    Vispār, šīs procedūras priekšrocības ilgi var turpināt uzskaitīt, taču varbūt laiks ķerties klāt praktiskajai daļai? Fitnesa kluba Body Sport speciālisti gaida Jūs, lai palīdzētu iegūt slaidu ideālu figūru un sniegtu brīnišķīgu noskaņojumu.