Kāju masāža nepieciešama ikvienam

Kad saskaņā ar Darvina teoriju, cilvēki piecēlās kājās, tie veica evolūcijas lēcienu savā attīstībā. Taču no šī brīža slodze uz kājām palika daudz lielāka, nekā uz dzīvnieku četrām ekstremitātēm. Kāju masāža palīdz tikt vaļā no smaguma sajūtas, noņemt sāpju sindromu un pat izvadīt lieko šķidrumu no audiem. Trenažieru zāle ir tā vieta, kur Jūs varat efektīvi apvienot fizisko slodzi ar kāju kopšanu, tādā veidā savedot savu ķermeni kārtībā.

Kāpēc sāp un nogurst kājas

Mūsu sieviešu sporta kluba „Body Sport” speciālisti dalās ar noderīgo informāciju, kura ļaus labāk organizēt savus treniņus.

Reti kurš cilvēks mūsu dienās piekopj absolūti pareizu dzīves veidu. Mūsu dzīve kļuvusi ļoti steidzīga. Gribās uzspēt ļoti daudz padarīt, kas arī notiek, taču uz mūsu veselības rēķina: slodze uz kājām ir visu cauru dienu un pa nakti, tās nespēj atpūsties.

Kādi faktori noved pie kāju noguruma:

  • Sēdošs dzīves veids, kad kājas ilgstoši ir nekustīgas;
  • Kāju sakrustošana un citas pozas, traucējošas normālai asinsritei;
  • Pārāk nopietnas nodarbības trenažieru zālē, bez trenera kontroles;
  • Neērti apavi un augsti papēži (katrs papēža augstuma centimetrs palielina slodzi uz kājām apmēram par 10 kilogramiem);
  • Smagumu nēsāšana (un vēl uz papēžiem!).

Cik lietderīga ir kāju masāža?

Pat vieglas glaudošas kustības palīdz kāju muskuļiem atslābināties. Taču, kad pie lietas ķeras klāt kluba „Body Sport” masāžists, notiek brīnums. Sākot masāžu no kāju pirkstiem, rūpīgi apstrādājot pēdu zonu, viņš aktivizē receptorus uz ādas, izsaucot spēcīgu iedarbību uz visu organismu. Rezultātā, iekšējie orgāni „atcerās”, kā pareizi jāstrādā un uzsāk darbību.

Profesionāla masāža mazina tūsku, palīdz atjaunot normālu asinsriti ne tikai ārējos ādas slāņos, bet arī vēnās, kuras izvietotas dziļāk. Bez tam parādās pozitīvs kosmētiskais efekts: nolobās vecās, jau atmirušās ādas šūnas, kuras kavē ādu elpot pilnvērtīgi un bojā ārējo izskatu. Jau pēc viena seansa kājas izskatās gludākas. Regulāra kāju masāža un periodiskais vaksings (kāju epilācija ar vasku) diezgan drīz padara kājas slaidākas un tās kļūst pievilcīgākas.