Muguras masāža un tās labums tiem, kam patīk sports

Muguras masāžu, atkarībā no tās pielietošanas mērķiem, var iedalīt 4 veidos.

Galvenie veidi:

  • Ārstnieciskā.
  • Sporta.
  • Pēctraumas.
  • Vispārējā muguras masāža.

Ārstnieciskā masāža paātrina medikamentu uzsūkšanās procesu, palielinot to efektivitāti un to parasti izmanto kompleksā ar citiem slimības ārstēšanas veidiem. Pēctraumas masāža nepieciešama dažādu traumu ārstēšanai, jo tā ļauj paātrināt audu reģenerāciju. Vispārējā muguras masāža – populārs un ļoti efektīvs veids, kā nostiprināt veselību, novērst dažādas slimības (tai skaitā ādas). Sporta masāža ir ļoti noderīga procedūra tiem, kas nodarbojas ar dažādiem sporta veidiem (smagatlētika, fitness, vēderdejas, utt.). Tieši šī iemesla dēļ, fitnesa klubs Body Sport, rūpējoties par saviem klientiem, dod iespēju iegūt augstas kvalitātes profesionāla masiera pakalpojumus.

Muguras masāžas īpatnības

Atkarībā no masiera pielietojamās tehnikas, muguras masāža var tikt vērsta uz sāpju likvidēšanu, mīksto audu tūskas novēršanu, seksuālās funkcijas normalizēšanu, audu reģenerācijas paātrināšanu, primārās ārstēšanas efektivitātes uzlabošanu, utt.

Tiem, kas piemēram, aktīvi nodarbojas ar sportu, seko savai figūrai, masāža palīdz atjaunot spēkus nogurušajos muskuļos, noņemt pārslodzi, paaugstināt darbspējas. Pateicoties pareizajai fiziskajai iedarbībai, var uzlabot asinsriti masējamos audos, vielmaiņu un endokrīnās sistēmas darbību. Tāpat uzlabojas ādas elastība un tās arējais izskats, palielinās muskuļu plastiskums, kas ir ļoti noderīgi tiem, kas nodarbojas ar vēderdejām. Tā vai citāda muguras masāžas kursa ilgums tiek noteikts individuāli. Visbiežāk procedūru veic vismaz 5 reizes. Ir vērts atzīmēt, pēc procedūras cilvēks ir miera un atslābinātības stāvoklī, sajūt patīkamu muskuļu relaksāciju. Tas norāda, ka muguras masāža veic labvēlīgu iedarbību ne tikai fizioloģiskā, bet arī psiholoģiskā līmenī.

Fitnesa klubs Body Sport piedāvā saviem klientiem iespēju saņemt masāžas pakalpojumus pie pieredzējušiem profesionāliem masieriem. Dotā procedūra palielinās visu fizisko nodarbību efektivitāti un ļaus ātrāk sasniegt vēlamo rezultātu.