Masāža: kāds no tās labums veselībai

Par masāžas labo ietekmi uz organismu zināja jau senie grieķi un romieši. Pagājusi mūžība, taču pat šodien profesionāli izpildīta muguras masāža spējīga uzlabot asins cirkulāciju un limfas atteci, paātrināt asinsriti, nodrošināt asinsvadu paplašināšanos, kā arī toksīnu un šlakvielu izvadīšanu no organisma un relaksāciju. Nāciet uz Body Sport, lai izietu masāžas kursu un iegūtu veselību.

Masāžas prakse mūsdienās

Senie ārsti teica: „ Lai ķermenis būtu vesels, jānodrošina katras tā šūnas veselība”. Bet atsevišķu šūnu veselība ir atkarīga no asins un limfas krājuma tajās, jo šie šķidrumi piegādā barības vielas un skābekli, bet izvada šlakvielas un toksīnus. Tātad: laba limfas un asins cirkulācija spējīga dot veselību katrai šūnai un organismam kopumā.

Masāžas funkcijas

Mūsu tautieši zina, pareizi veikta muguras masāža ļaus atbrīvoties no sāpēm muskuļos, paaugstinās organisma aizsargspējas, palīdzēs relaksēties pēc grūtas darba dienas, uzlādēties ar možumu un enerģiju.

Iespējams, Jūs zināt, ka masāža:

  • Nodrošina izmaiņas asinsrites sistēmā. Skābekļa daudzums asinīs var palielināties par 10-15%, kad ir nodrošināta masāža un sports.
  • Iedarbojas uz visa organisma muskuļaudiem, pat ja masē tikai muguru. Masāža var atslābināt kontraktu (muskuļu grupu, kas saistīta ar profesionālo darbību), savilktos muskuļus, kā arī stimulē atslābinātos muskuļus. Masāža palielina muskuļu spēku, paātrina izveseļošanos, atbrīvo no noguruma, kurš parādās pēc fiziskās slodzes.
  • Paaugstina sekrēciju un palielina izdalījumu apjomu. Pēdējo gadu pētījumi rāda: masāža palielina sekrētu izdalīšanos kuņģī, kā arī siekalu un urīna izdalīšanos pēc masāžas. Pēc procedūras tiek atzīmēta paaugstināta slāpekļa, sāls un neorganiskā fosfora izdalīšanās. Tas nozīmē, metabolisms (vielmaiņa) ar laiku uzlabojas.
  • Labvēlīgi iedarbojas uz nervu sistēmu. Masāža iedarbojas uz nervu sistēmu nomierinoši vai uzbudinoši – atkarībā no tā, kāds rezultāts ir vajadzīgs.
  • Uzlabo ādas stāvokli. Masāža uzlabo visu dziedzeru funkcijas, kuras attīra un dzesē ādu.

Nāciet uz Body Sport, lai izietu pilnu masāžas kursu un uzlabotu savu veselību, iegūtu skaistumu un paaugstinātu imunitāti.