Limfodrenāža – kam tā vajadzīga un kā tā notiek

Pat visintensīvākās nodarbības pēc rūpīgi izstrādātas programmas, pat vismodernākā, ar teicamiem treneriem un aprīkojumu trenažieru zāle, ir jāpapildina vēl ar ko. Tā varētu būt gan klasiskā tonizējošā masāža, kā arī kaut kas efektīvāks. Tā ir limfodrenāža. Vairāk informācijas par to, cik tā ir lietderīga un kāpēc to var un vajag apvienot ar treniņiem un skaistumkopšanas procedūrām, sniegs kluba Body Sport darbinieki.

Kas ir limfodrenāža

Tas ir īpašs masāžas veids. Ja piemēram, muguras masāža ir domāta, lai atslābinātos, viegli pastieptu muskuļus, izklīdinātu pienskābi no muskuļu šķiedrām un stimulētu vielmaiņu, tad limfodrenāža paredzēta nevis muskuļiem, bet limfātiskajai sistēmai. Tai pašai, vissvarīgākajai, kura atbild par imunitāti un kaitīgo vielu izvadīšanu no organisma.

Limfodrenāžas laikā tiek stimulēti limfmezgli un pamata limfvadi. Organismam tas ir nepieciešams, jo limfātiskajai sistēmai nav „sirds”, kas dzītu limfu pa limfvadiem. Šo „sirds” lomu izpilda, protams taču, speciālista, kurš veic limfodrenāžu, rokas un pirksti.

Kāpēc trenažieru zāle un limfodrenāža ir jāpapildina viena ar otru

Lai organisms veidotu un mainītu sevi uz labo pusi, vajag ne tikai nodrošināt to ar slodzēm, un treniņus mīt ar atpūtu un relaksāciju, bet arī stimulēt vielmaiņu. Un vēl – nodrošināt kaitīgo vielu izvadīšanu no organisma. Limfodrenāža:

  • Padara vielmaiņas procesus intensīvākus – tas, kas nepieciešams, pēc tam, kad izmantota trenažieru zāle.
  • Palīdz mazināt tūsku.
  • Papildina klasisko roku, kāju, vēdera, plecu un muguras masāžu.
  • Palīdz „tikt galā” ar liekajiem taukaudiem.
  • Papildina cīņas ar celulītu programmu.
  • Padara ādu gludu.
  • Paaugstina imunitāti.

Tādējādi, limfodrenāža kļūst par programmas daļu veselības uzlabošanai, svara samazināšanai, organisma atjaunošanai.

Tās efektivitāte ir vēl pārsteidzošāka, jo limfodrenāža tiek veikta manuāli. Speciālista rokas un pirksti atrod uz ķermeņa vajadzīgās vietas un punktus, masē tos, liekot limfai kustēties ātrāk.

Masāža un limfodrenāža

Kā masāžas veidam limfodrenāžai nav kontrindikāciju. Body Sport kluba speciālisti iesaka to iekļaut obligātajā programmā, lai papildinātu klasisko masāžu, padarot to vēl efektīvāku. Limfodrenāža neaizņem tikpat daudz laika, kā parastā kāju un muguras masāža, tā neietekmēs Jūsu dzīves ritmu, un Jums nevajadzēs mainīt treniņu grafiku.