Muguras masāža - kā hronisko slimību terapija

Muguras masāža – kā hronisko slimību terapija

Dažādi masāžas veidi veic dažādus uzdevumus. Piemēram, anticelulīta masāža cīnās ar zemādas tauku nogulsnējumiem, veicina efektīvu limfas atteci, izlīdzina ādu un palīdz notievēt. Roku masāža – teicams līdzeklis cīņā ar novecošanās izmaiņām, vai tas būtu elastīguma zudums, turgora samazināšanās, vai grumbas. Bet klasiskā muguras masāža, it sevišķi, ja to veic Body Sport profesionāļi, ne tikai palīdz organismam atveseļoties, bet arī efektīvi cīnās ar daudzām hroniskām slimībām, ja tās nav akūtas.

Muguras masāža: vispārējas rekomendācijas

Klasiskā muguras masāža der visiem bez izņēmuma. Pat, ja Jums nav sāpju mugurkaulā un jūtaties labi, masāža aktivizē organisma aizsargspējas, stimulē asinsriti muskuļos, palīdz atslābināties. Ja masāžas seansi tiks veikti vairāku nedēļu laikā, samazināsies sāpes mugurkaulā, paaugstināsies darba spējas un samazināsies nogurums.

Ja efekts, ko dod anticelulīta masāža, tiek palielināts pateicoties pareizai ēšanai, kosmetoloģiskajai ietīšanas metodei un vieglām fiziskām nodarbībām; muguras masāža ļauj panākt progresu muguras slimību ārstēšanā, kompleksā ar citām metodēm – fizioterapiju, adatu terapiju, manuālo terapiju.

Muguras masāža Body Sport – priekšrocības

  • Relaksēšanās un atslābināšanās. Regulāri veiktā muguras masāža palīdz atslābināties muskuļiem un palielina kustību diapazonu. Turklāt, atslābinātie muskuļi nodrošina mierīgāku un dziļāku miegu, tā kā masāža kļūst par brīnišķīgu veidu cīņā ar bezmiegu.
  • Asinsrites uzlabošanās muskuļaudos. Ja anticelulīta masāža uzlabo asinsriti, lai cīnītos ar taukaudu veidošanos, tad ārstnieciskā muguras masāža ļauj ātri atjaunoties organismam, atbrīvoties no muskuļu sāpēm pēc fiziskām aktivitātēm.
  • Paaugstina endorfīnus asinīs. Tieši endorfīna hormons ļauj mums labi justies un priecāties par katru jaunu dienu. Medicīniskie pētījumi pierādīja, paaugstināts endorfīna līmenis ļauj efektīvi cīnīties ar hroniskām muguras sāpēm, uzlabo garastāvokli, samazina depresijas attīstības iespējas un stresu. Roku masāža kopā ar muguras masāžu uzlabo ādas elastību.