Trenažieru zāle – ideāls aktīva dzīves veida sākums

Daudzi sporta cienītāji dalās pārdomās par to, ka pirmās nodarbības sagādājušas zināmas grūtības. Ir nācies pielietot ārkārtīgi lielu gribasspēku, lai piespiestu sevi uzsākt nodarbības. Bet pietika vien pāris nedēļas nepārtrauktu nodarbību, lai tās kļūtu par ieradumu, un nebija vairs iespējams atteikties no kārtējām sporta aktivitātēm.

Sportā sevišķi svarīga ir tieši regularitāte. No spēka vingrinājumiem reizi mēnesī liela labuma nebūs. Labāk ir nodarboties biežāk, bet kaut nedaudz, nevis reti, līdz spēka izsīkumam. Sportisti iesācēji bieži vien priekšroku dod individuālām nodarbībām mājās vai sporta laukumā. Šeit ir viens nosacījums – likt sev nodarboties ar sportu sākumā nebūs viegli. Tāpēc labākā izvēle ir trenažieru zāle. Apmaksājot mēneša abonementu, jums radīsies papildus stimuls, bet paejot šim apmaksātajam laikam, jūs jau būsiet sevi pieradinājuši pie regulārām nodarbībām.

Trenažieru zāle ir apgādāta ar visu muskuļu un ķermeņa trenēšanai nepieciešamo inventāru. Šeit arī ir pieejams nopietns instruktors, kurš ieteiks, kā pakāpeniski palielināt slodzi tā, lai nekaitētu organismam. Daudzi iesācēji cenšas sev pierādīt, ka ir spēcīgi un izturīgi. Pirmajās nodarbībās viņi uzņemas veikt pārmērīgas slodzes, kas sagādā spēcīgas sāpes ķermenī, muskuļu sāpes, pie kam zūd vēlme turpināt nodarbības. Ir vairāki noteikumi, kuri jaunajiem sportot gribētājiem obligāti būtu jāievēro.

Pirmās sporta nodarbības, pamata noteikumi

  1. Pirmajās nodarbībās nav jāuzstāda rekordi, viss ir jādara uzmanīgi un pakāpeniski. Ieteicamāk ir ieklausīties pieredzējuša trenažieru zāles instruktora ieteikumos.
  2. Nodarbībām jābūt regulārām un pirmajā laikā – neilgām. Tas ir nepieciešams ieradumu veidošanai un pakāpeniskai organisma izturības trenēšanai.
  3. Pirms uzsākt nodarbības kādā no sporta veidiem, ir jāizvērtē savs veselības stāvoklis, bet ideālā variantā – jākonsultējas ar ārstu.
  4. Vēlams nodarbības sākt trenažieru zālē, jo tur jūs vienmēr varēsiet saņemt padomu, un jums radīsies papildus stimuls nepamest nodarbības.

Pēc mēneša ilgiem regulāriem trenažieru zāles apmeklējumiem jūs sāksiet pamanīt pozitīvas izmaiņas savā ķermenī un stājā. Un tas vēl nav viss, ar laiku tas tikai uzlabosies, izmainīsies stāja, paaugstināsies imunitāte, ievērojami pieaugs pašvērtējums. Bet rezultātus vēl pastiprinās solārija apmeklējums, kas dāvās jūsu ievērojami slaidākam kļuvušajam ķermenim patīkamu šokolādes toņa iedegumu. Starp citu, ir jau pierādījies, ka solārijs ir daudz nekaitīgāks ķermenim, nekā tiešo saules staru radītais iedegums, bet katra pareizi ievērota seansa laikā gūtais labums ir ļoti būtisks.