Kādēļ ir vajadzīgs solārijs?

Ja jūs uzskatāt, ka solārijs nepieciešams vienīgi tādēļ, lai balta blūzīte lieliski izceltu jūsu ķermeņa bronzas iedegumu vai arī lai maldinātu savus paziņas, kuriem šķiet acīmredzami, ka savu atvaļinājumu esat pavadījis siltos kūrortos, tad jūs ārkārtīgi kļūdāties. Patiesībā solārijs tāpat kā fitness, vēderdejas vai masāža spēj būt ļoti lietderīgs cilvēka organismam.

 

Galvenie iemesli, kuru dēļ solārijs izrādās noderīgs:

  • Cilvēka organismam pietrūkst saules, tāpēc solārijs spēj vismaz daļēji to kompensēt.
  • Ultravioletais starojums (UV) aktivizē ļoti daudzus procesus, kas norisinās cilvēka organismā – asinsrite, elpošana, vielmaiņa, kā arī endokrīnā sistēma.
  • Ultravioletie stari spēj novērst dažādas ādas saslimšanas, pamatā tās ir psoriāze, ekzēma, pinnes un citas. Svarīgi atcerēties, ka solārijs ir apmeklējams vienīgi pēc konsultēšanās ar ārstu. Nav pieļaujama nekāda pašārstēšanās.
  • Gan ziemas, gan vasaras periodā organisma aizsargfunkcijas ievērojami pavājinās, bet UV spēj cīnīties ar dažādām saaukstēšanās izraisītām saslimšanām.
  • UV staru iedarbībā aktīvi veidojas D vitamīns, kas ir ļoti nepieciešams organismam fosfora un kalcija uzsūkšanai, kuri, savukārt, sekmē rētu dzīšanu, kā arī kaulu un muskuļu stiprināšanos.
  • Solāriju iedegums tiek uzskatīts par mazāk kaitīgu atšķirībā no dabiskā.
  • Solārija iedegums aktīvi sagatavo ādu dabiskās saules stariem pēc ilgstošā ziemas perioda. Solārijs ir jo sevišķi ieteicams pirms pludmales sezonas sākuma. Bez tam vasarai ir jāgatavojas jau savlaicīgi, šajā ziņā lieto noderēs fitness, vēderdejas brīnišķīgu auguma līniju un plastikas iegūšanai, bez ievērības nebūtu jāatstāj arī masāža.
  • UV-stari uzlabo garastāvokli, efektīvi cīnās ar stresu, kā arī labvēlīgi ietekmē garīgo līdzsvaru.

 

Tomēr pastāv arī zināmi solārija apmeklējumu ierobežojumi. Pat ja jūs uzskatāt, ka esat vesels, pirms pirmā apmeklējuma ir noteikti jākonsultējas ar speciālistu.Ir virkne saslimšanu, pie kurām solārijs nav vēlams: mastopātija, cukura diabēts, hipertonija, vairogdziedzera traucējumi, sieviešu dzimumorgānu iekaisumi, kā arī atsevišķu hronisku slimību saasinājumi.

Ja jums šīs slimības nav raksturīgas, kā arī nav nekādu citu ar veselību saistītu traucējumu, droši dodieties uz solāriju un uzdāviniet sev satriecošu iedegumu un lielisku garastāvokli.