Kur slēpjas fitnesa lietderīgums sievietēm?

Daudzi uzskata, ka fitness ir viens no aerobikas veidiem, - speciālu vingrojumu komplekss. Taču tās ir maldīgas domas. Patiesībā pats apzīmējums “fitness” ir cēlies no angļu valodas un nozīmē aktīvu dzīves veidu un pastāvīgu teicamas formas uzturēšanu. Tieši tāpēc to nevar saukt par aerobikas veidu, jo tas ir noteikts dzīves stils, kas garu un ķermeni uztur lieliskā formā.

Kopš Latvijā ir parādījies fitness, šī virziena cienītāju skaits ir sācis aktīvi pieaugt. Pašlaik šī tendence nav mazinājusies. Cilvēki aizvien aktīvāk sākuši apmeklēt sporta klubus, lai nodarbotos ar fiziskām aktivitātēm. Vieni sporta klubus apmeklē tikai ar mērķi nodarboties ar fitnesu, citi ir izlēmuši, ka ķermeņa formu uzlabošanai un skaistas figūras iegūšanai nenāktu par sliktu anticelulīta masāža un solārijs. Daiļā dzimuma pārstāvju vidū sporta zāles apmeklējumi kļūst aktuāli pavasara sezonas laikā. Visas sievietes vēlas lieliski izskatīties pludmalē.

Tomēr ir svarīgi atcerēties – lai iegūtu skaistu ķermeni un veselu garu, ar fitnesu ir jānodarbojas regulāri, nevis laiku pa laikam. Nebūtu slikti periodiski apmeklēt gan solāriju, gan arī veikt anticelulīta masāžu. Tas nodrošinās pretējā dzimuma uzmanības piesaistīšanu visā gada garumā

Fitness ietver kalanētikas metodes, aerobikas pamata elementus, spēka treniņus, trenažierus. Tāpēc visas nodarbības sporta zālē kļūst maksimāli daudzveidīgas – slodze mainās, jo darbojas visas muskuļu grupas.

Kādas nozīmīgākās priekšrocības piemīt fitnesam:

  • Iespēja vienmēr labi izskatīties.

  • Imunitātes paaugstināšana.

  • Skaista ķermeņa iegūšana.

  • Rūpes par savu veselību.

  • Pilnīga drošības garantija.

  • Ilgstoša iedarbība.

  • Ļoti labi rezultāti.

Lai fitness sniegtu sievietei maksimālus rezultātus, svarīgu lomu šeit ieņem treneris, kurš sniegs vērtīgus padomus un parādīs visu nepieciešamo vingrojumu kompleksu problemātiskajām ķermeņa daļām. Nodarbību programmai ir jābūt individuāli veidotai, ņemot vērā jūsu veselības stāvokli un fiziskās spējas.

Bez tam, svarīga ir pareiza uztura lietošana, pateicoties kam fitnesa nodarbības kļūst vēl efektīvākas un nodrošina maksimālus rezultātus.