Sieviešu fitnesa klubs: šeit nav vietas vīriešiem

Pašlaik aizvien lielāku popularitāti gūst speciāli fitnesa klubi, kuri tika izveidoti tieši daiļā dzimuma pārstāvju apmeklējumiem. Aplūkosim, vai tiešām ir vajadzīgas tādas sporta nodarbību vietas, un kādas ir to īpatnības.

Visumā šķiet, ka sieviešu fitnesa klubs ne ar ko neatšķiras no universālas šāda vaida iestādes. Šeit pamatā ir sports.

Taču ja uzmanīgāk papēta parasto universālo sporta klubu un to, kas paredzēts vienīgi sievietēm, var saskatīt būtiskas atšķirības. Sieviešu sporta klubā diez vai būs iespējams ieraudzīt boksa sekciju vai svarcelšanas rīkus, jo šeit viss ir paredzēts daiļā dzimuma pārstāvēm. Un pat ja sievietes dzīvē sportam tiek atvēlēta ievērojami liela nozīme, viņa necentīsies iegūt platus plecus vai apjomīgus bicepsus.

Visas sieviešu fitnesa programmas virzītas uz:

  • problemātisko zonu korekciju;
  • lokanuma iegūšanu;
  • atbrīvošanos no liekā svara;
  • graciozas stājas iegūšanu.

Grupas ir paredzētas šauram apmeklētāju lokam. Sieviešu sporta klubos, kas paredzēti šo nodarbību nopietnām apmeklētājām, ir pieejamas šādas nodarbības:

  • aerobika;
  • joga;
  • pilates;
  • dejas.

Ir izstrādātas ļoti daudzas programmas darbam ar problemātiskajām ķermeņa zonām.

Viena no sieviešu sporta kluba priekšrocībām

Vēl viena nozīmīga sieviešu sporta kluba priekšrocība ir solārija apmeklēšanas iespēja, masāžas, lai panāktu maksimālu efektu skaista, lokana ķermeņa un ideālas figūras iegūšanai. Tā ir brīnišķīga iespēja ne tikai koriģēt sava auguma līnijas, bet arī pievērst uzmanību ķermenim. Ja tūlīt pēc nodarbību apmeklējuma, kad muskuļi ir sasiluši, asinis aktīvāk cirkulē, tiek veikta masāža, lietotas maskas, vēlamais efekts būs daudz lielāks.

Vīriešu trūkums šādos klubos – labi vai slikti?

Protams, ka ir jāatceras tas, ka šeit neierodas vīrieši. Tas ir saprotams, jo kādam tas var ne sevišķi patikt. Taču, kā liecina psihologu pētījumi, vīriešu klātbūtnē vājais dzimums trenējas mazāk aktīvi. Tam ir pavisam vienkāršs skaidrojums – meitenes, sievietes nevēlas izrādīt savu neveiklumu, sāk uztraukties par to, kā viņas izskatās no malas, un sports atvirzās otrā plānā. Bet kad klāt nav stiprā dzimuma, sievietes labāk koncentrējas uz rezultātiem, nevis uz to, kādas viņas konkrētajā brīdī izskatās.