Solārijs gada aukstajā periodā – tā lietderīgums un apmeklēšanas noteikumi

Solārijs

Mūsdienu skaistuma kopšanas industrija ir bruņojusies ar lietu arsenāla līdzekļu klāstu, kas palīdz saglabāt skaistumu, mundrumu un veselību jebkurā gada sezonā. Sevišķi aktuāla ir ķermeņa kopšana un īpaša uzmanības pievēršana veselībai aukstajos pavasara-ziemas periodos, kad saule mūs lutina tikai pa retam un ikdienas dzīves veids piespiedu kārtā kļūst mazāk aktīvs. Tādas skaistumkopšanas procedūras kā solārijs, muguras masāža, kāju masāža, anticelulīta masāža, limfodrenāža, - palīdzēs ne tikai relaksēties, atbrīvoties no stresa un noguruma, bet arī nodrošinās ķermenim nepieciešamo slodzi un kopšanu. Sevišķi pieprasīts ziemas periodā ir solārijs. Solārija iedegums ne tikai labvēlīgi ietekmē cilvēka ādu un piešķir tai koptu ārieni, tas ir arī svarīgs iekšējā emocionālā līdzsvara saglabāšanai.

Mūsu platuma grādiem raksturīgās ziemas mums ne tik bieži sagādā saulainu laiku, tāpēc ziemeļu valstu iedzīvotājiem solāriju apmeklējumi ir patiešām svarīgi, jo tas ir visoptimālākais variants ķermeņa “palutināšanai” ar nepietiekamo D3 vitamīnu šajā periodā. Solārija apmeklējumiem piemīt arī profilaktiska nozīme atsevišķu slimību novēršanai un ārstēšanai, garastāvokļa uzlabošanai un pievilcīgas, veselīgas ārienes nodrošināšanai.

Solārija apstākļos gūtais iedegums ļauj ierobežot ultravioletā starojuma ietekmi saistībā ar tā iedarbību uz ādu. Cilvēkiem ar atšķirīgiem ādas tipiem ir nepieciešama individuāla pieeja vajadzīgā iedeguma efekta iegūšanai - no zeltaina līdz piesātinātam skaista toņa iedegumam. Apdedzināšanās risks solārijos ir minimāls, pateicoties vienkāršu sauļošanās noteikumu ievērošanai “mākslīgās saules staros”.

Pirms solārija apmeklējumu plānošanas veltiet uzmanību šādām niansēm:

  • Pirms procedūru uzsākšanas ir jānoskaidro ādas tips un jāizvēlas individuāls sauļošanās ilgums un režīms. Vidēji noturīga ķermeņa iedeguma toņa iegūšanai ir vajadzīgi 4-6 seansi, taču atkarībā no ādas tipa apmeklējumu daudzuma to skaits var variēties. Kopējam kursam nevajadzētu pārsniegt 10 seansus, pēc pirmās sauļošanās procedūras ir vēlams ieturēt divu diennakšu ilgu pārtraukumu (lai pavisam droši izvairītos no apdegumiem), turpmākos solārija apmeklējumus var veikt ar 24 stundu intervālu. Intensīvākas slodzes var nelabvēlīgi ietekmēt ādas stāvokli, kas bez citām iespējamajām problēmām izraisa priekšlaicīgu ādas novecošanu.
  • Pirms sauļošanās seansa ir jānoņem visas rotas lietas, kontaktlēcas, āda jāattīra no kosmētikas. Iedegšanas laikā ir ieteicams izmantot speciālas aizsargbrilles, pēc procedūras – ieziest solārija sausināto ādu ar mitrinošu krēmu. Apmeklējot solāriju aukstajos gadalaikos, pēc solārija apmeklējuma neejiet tūlīt ārā, lai izvairītos no saaukstēšanās.

Apvienojiet solārija apmeklējumu ar papildus ķermeņa kopšanas procedūrām, veicot anticelulīta masāžu, muguras masāžu, kāju masāžu un limfodrenāžu. Anticelulīta programma ir apvienojama ar procedūrām, kuras balstītas uz ādas un organisma detoksikāciju, kas ir ārējās pievilcības un brīnišķīga garastāvokļa ķīla.