Sporta klubs – pozitīvas pārmaiņas jums ir nodrošinātas!

Saka – ja ļoti vēlies mainīt pasauli, tad sāc ar sevi. Iekšējā un ārējā harmonija ar apkārtējo pasauli ir pilnībā iespējama. Sporta klubs palīdz iegūt jaunus draugus un jaunus iespaidus, kā arī pierast pie veselīga dzīves veida. Šeit tiek sniegtas visas garīgās un ķermeņa fiziskās pilnveidošanās iespējas

Sporta klubs apmeklētājiem parasti piedāvā:

  • Trenažieru zāles
  • Zāles fitnesa nodarbībām
  • Saunu apmeklējumu pēc treniņa
  • Masāžas kabinetus ķermeņa pilnveidošanai
  • Baseinu
  • Solāriju un daudz cita

Ir ērti, ja vairāki pakalpojumi ir saņemami kompleksā veidā. Piemēram, pēc treniņa apmeklēt solāriju vai doties uz masāžas seansu. Treneru sastāvs sporta klubos tiek rūpīgi atlasīts, treniņi ir paredzēti dažādām gaumēm. Viens no populārākajiem sportošanas veidiem ir fitness joga un step aerobika.

Fitness joga – gara un ķermeņa pilnveidošana

Fitness joga palīdz pilnveidot fizisko ķermeni, kam pamatā ir koordinācijas, elastīguma, spēka attīstīšana ar elpošanas vingrinājumu palīdzību. Parasti ieņem zināmu pozu (treneris pārbauda pozas pareizību, jo no pareizas vingrojumu izpildes atkarīga to sniegtā efektivitāte), tad to minūtes garumā nofiksē. Šajā laika brīdī cenšas maksimāli atslābināties un pastiept mugurkaulu, vienlaicīgi dziļi elpojot. Jāsakoncentrējas uz savām iekšējām sajūtām. Pozas var kalpot par pamatu vingruma vai koordinācijas attīstīšanai.

Ar fitness jogu var nodarboties jebkurš un ar jebkādu fiziskās sagatavotības līmeni un jebkurā vecumā. Regulāra nodarbošanās ar šo fitnesa veidu sagādās tādu pašu efektu, kādu sniedz parastās jogas nodarbības.

Jebkurš sporta klubs pašlaik piedāvā fitnesa jogas nodarbības. Vienīgi ir jānoskaidro, vai pastāv šo nodarbību iedalījums - iesācējiem un jau ilgstošiem apmeklētājiem. Apmeklējiet šīs nodarbības, lai izvērtētu instruktoru metodiku. Parasti klubos ir vairāki treneri, un jūs noteikti spēsiet sev izvēlēties piemērotāko. Ir jāatrod tāds treneris, kurš palīdzēs viegli un bez grūtībām sasniegt augstus rezultātus.

Step aerobika – vienkārša un unikāla

"Step" tulkojumā no angļu valodas nozīmē "solis". Šis aerobikas veids ir vienkāršs, nav sevišķi jāsakoncentrējas, lai pareizi izpildītu norādītās kustības. Step aerobika ir noderīga sportistiem kā iesildīšanās pirms kārtīgas slodzes, kā arī pārējiem, jo sagādā kustību prieku, kalpo par profilakses līdzekli tādām saslimšanām, kā osteoporoze, artrīts un citas, ko izraisa mazkustīgs dzīves veids.

Šis aerobikas veids tiek ieteikts un izmantots atveseļošanās periodā saistībā ar dažādām traumām. Step aerobika savā ziņā ir unikāla. Jūs iegūsiet lielisku stāju un harmoniski veidotu ķermeni. Skaistu, precīzu un izteiksmīgu kustību trūkums jums vairs nesagādās nekādas problēmas. Stepa soliņi mēdz būt dažādi. Galvenais – lai tie būtu ērti izmantojami nodarbībās. Visi step aerobikas vingrojumi ir orientēti uz sirds muskuļu trenēšanu. Šī aerobikas veida atšķirības no klasiskā ir tādas, ka slodze ir lielāka un rezultāti ir sasniedzami ātrākā laikā. Tā iedarbojas uz ķermeni kompleksi, attīstot vajadzīgo muskuļu grupu un piešķirot rokām un kājām glītas formas.

Fitnesa nodarbības vienmēr dāvā prieku un ļauj sasniegt lieliskus rezultātus. Mēs esam sīkāk aprakstījuši tikai divus fizisko nodarbību virzienus no vairākiem desmitiem; apmeklējiet mūsu sporta klubu, un jūs noteikti varēsiet izvēlēties sev ko piemērotu, kas palīdzēs jums sasniegt pilnību un harmoniju.