Trenažieru zāle: rūpes par savu veselību un auguma pievilcību!

Trenažieru zāle

Pašlaik aizvien vairāk cilvēku sāk pievērst uzmanību sava ķermeņa kopšanai: seko līdzi figūras saglabāšanai, un šajā nolūkā ne tikai pielieto visdažādākās diētas, bet arī apmeklē trenažieru zāli. Taču diemžēl ne gluži visi zāles apmeklētāji sasniedz vēlamos rezultātus. “Kāds ir iemesls?” – jūs jautāsies. Lielākajā vairumā gadījumu treniņu rezultātā panāktais efekts, vai tie būtu spēka attīstības vingrojumi, fitness vai vēderdejas, atkarīgs ne tikai no trenažieru tipa vai instruktora profesionālisma, bet gan no mums pašiem. Praksē pierādījies, ka jebkurš fitnesa klubs spēj jums palīdzēt sasniegt vēlamos rezultātus tikai pie viena nosacījuma: pastāv virkne noteikumu, kuri ir jāievēro.

Apmeklējam sporta klubu, nepārkāpjot pamata noteikumus!

Un tā, kādi tad nosacījumi ir pašam sev jāizvirza, lai gūtu patiešām ievērojamus panākumus, nodarbojoties ar iemīļotajiem sporta vingrinājumiem, vai tā būtu muskuļu apjoma palielināšana ar speciālu trenažieru palīdzību vai daudziem iecienītās pilates?

  1. Trenažieru zāle ir jāapmeklē regulāri, neizlaižot nodarbības.
  2. Pēc katra veiktā treniņa posma ir noteikti jāatpūšas, lai atjaunotu spēkus nākamajām aktivitātēm.
  3. Jebkurš sports, gan profesionālais, gan arī iecienītais paredz speciālas apģērba formas valkāšanu, ieskaitot sporta apavus – maksimāli ērtus un drošus.
  4. Speciālisti aizliedz pirms treniņa – vēderdejām, ko dēvē arī par bodišeipingu – lietot pārmērīgi daudz pārtikas, jo tādā gadījumā organismam būs grūti tikt galā ar fiziskajām slodzēm.

Patiesībā tā ir tikai neliela noteikumu daļa, kas būtu jāievēro, apmeklējot fitnesa klubu. Pievērsiet uzmanību tam, ka nodarbību laikā nav ieteicams pārkāpt treneru sniegtās instrukcijas, bet pirmajā nodarbībā treniņš ir jāuzsāk pie pašām mazākajām slodzēm.

Diezgan bieži sporta klubs piedāvā individuālus trenera pakalpojumus. Ir saprotams, ka tie būs par maksu, taču šādu treniņu sniegtais efekts būs lielāks, jo jūs strādājat ar profesionāli, kurš vienmēr spēs pateikt priekšā, kas un kā ir jādara. Ja jūs apmeklējat trenažieru zāli ar mērķi palielināt muskuļu masu, ir svarīgi pareizi sadalīt spēkus un pakāpeniski palielināt katra vingrinājuma atkārtojumu daudzumu.

Mūsdienīga trenažieru zāle piedāvā plašu pakalpojumu asortimentu: un tās nav tikai pilates vai trenažieru izmantošana, bet arī, piemēram, speciālas masāžas. Atcerieties, ka tieši sports jums nodrošinās veselību un pievilcību!