Trenažieru zāle: laiks parūpēties par ķermeņa vingrumu

Vingra ķermeņa noslēpums slēpjas ne tikai regulārās fiziskajās aktivitātēs un pareizā uzturā. Skaists ķermenis ir iegūstams arī muskuļu un locītavu stiepšanas rezultātā.

Stretching – Tas ir sporta veids, kurš spēj piešķirt ķermenim elastīgumu, uzlabot pašsajūtu, padarīt dzīvi aktīvu un piesātinātu.

Fitnesa klubs “Body Sport” saviem klientiem profesionālā līmenī piedāvā apgūt stretching – sporta veidu, kura pamatā ir ķermeņa elastīguma iegūšana. «Stretching» burtiskā tulkojumā no angļu valodas nozīmē “stiepšanās” jeb “pastiepšanās”, kas arī izsaka šīs sporta veida būtību. Metode ietver vingrojumu izpildi, stiepjot noteiktas ķermeņa daļas un uz kādu brīdi fiksējot sevi šādā stāvoklī. Izejas stāvoklis saistīts ar stiepšanās vingrojumiem, visas nodarbības noris mierīgā tempā, bez straujām kustībām un spēka pielietojuma. Uzsvars tiek likts uz ķermeņa vingruma un muskuļu elastīguma veidošanu. Daudziem nav saprotams, kā stretching spēj sekmēt novājēšanu, jo nodarbību laikā nav pat jāsvīst, tik lielā mērā vienmērīgi šie vingrinājumi ir izpildāmi. Taču šīs metodes efektīvumu apšauba vienīgi tie, kuri ar stretching nekad nav nodarbojušies. Arī tiem, kuri ir apmeklējuši mūsu trenažieru zāli un izmēģinājuši šo sporta veidu, vairs nerodas šaubas, jo ķermenis ļoti ātri kļūst slaids, vingrs, stāja kļūst taisna, bet gaita iegūst majestātiskumu un graciozumu.

Ko Jums sniegs stretching nodarbības?

  • Stretching sekmēs ķermeņa muskuļu apgādi ar tam nepieciešamajām vielām un skābekli;
  • Paaugstinās muskuļu tonusu un to elastīgumu;
  • Uzlabos kustību koordināciju, piešķirs gaitai grāciju un pārliecību;
  • Paplašinās locītavu kustību diapazonu;
  • Atjaunos ķermenim slaidumu un skaistumu bez spēcīgām fiziskām slodzēm un mokošām diētām.

Trenažieru zāle ir nodrošināta ar visu nodarbībām nepieciešamo. Vingrojumu izpildei seko līdzi pieredzējis instruktors, kurš vienmēr ieteiks, kā pareizi veicami vingrinājumi, iesakot un brīdinot par to nepareizu izpildi. Visi nodarbību apmeklētāji veic vienīgi saviem spēkiem atbilstošus vingrojumus, vienmērīgi un pakāpeniski palielinot slodzi. Šeit nav vajadzīga steiga, jo asas kustības var vienīgi kaitēt, mazinot vēlēšanos turpmāk apmeklēt šīs nodarbības, kā arī sekmēt traumu iegūšanu. Pakāpeniska, un, galvenais – regulāra vingrojumu izpilde sagādās ātri gūstamu efektu. Ķermenis kļūst pakļāvīgāks, vingrojumu izpilde kļūs aizvien vieglāka, pieaugs interese.

Fitnesa klubs “Body Sport” aicina visus sportot gribētājus dāvāt savam ķermenim graciozumu un vingrumu, bet sev – skaistumu un veselību!