Stiepšanās vingrinājumi – to nozīme ir nenovērtējama

Stiepšanās – viena no svarīgākajām treniņa sastāvdaļām. Kad Jums būs labi izstiepti un elastīgi muskuļi, varēsiet viegli kustēties un jebkuri fiziskie vingrinājumi sniegs patīkamu sajūtu un prieku. Ja Jūs gribat nodarboties ar fitness, pilates nodarbībām, jogu, vēderdejām vai arī uzzināt, kā pareizi veicami stiepšanās vingrinājumi, sieviešu fitness klubs Body Sport gaida Jūs ar prieku.

Kāpēc nepieciešami stiepšanās vingrinājumi?
  • Tieši stiepšanās uzlabo asinsriti muskuļos – tie saņem vairāk skābekļa un barības vielu.
  • Šādi vingrinājumi palīdz attīstīt elastību, un kas ir svarīgi, būtiski palielina locītavu kustīgumu. Lieta ir tā, ka ar vecumu kustīgums samazinās un ja sievietes izpildīs šādus vingrinājumus jau noteiktā vecumā, viņas varēs sevi nodrošināt pret dažādām hroniskām kaitēm.
  • Stiepšanās vingrinājumi teicami palīdz atjaunot visus muskuļus pēc treniņiem.

Pat visvieglākā treniņa laikā notiek muskuļu kontrakcijas, tas ir saīsināšanās, un viņi tā arī paliek savilkti. Un tikai pēc kāda laika, pat pēc dažām dienām, muskuļi atgriežas izejas stāvoklī. Ja uzreiz pēc treniņa veic stiepšanās vingrinājumus, muskuļu atjaunošanās notiek daudz ātrāk. Un tie sportisti, kuri ignorē tādu lietu kā stiepšanās vingrinājumi, paši kavē savu muskuļu atjaunošanos un viņu treniņu rezultāti pasliktinās. Ja Jūs regulāri apmeklējat treniņus, taču nekad neveicat stiepšanās vingrinājumus, agri vai vēlu kļūsiet sasprindzināts un pat neveikls. Pastāv trīs stiepšanās vingrinājumu pamatmetodes: statiskā, pasīvā un dinamiskā.

Padomi, kā veicami stiepšanās vingrinājumi:

  • Katrā pozīcijā jāaizkavējas 10-20 sekundes.
  • Vingrinājumu veikšanas procesā dziļi jāelpo.
  • Noteikti jāseko līdzi pozas fiksācijai, neveicot asas kustības vai šūpošanos.
  • Stiepšanās vingrinājumi nekādā gadījumā nedrīkst radīt sāpes.
  • Tiek rekomendēts no sākuma izstiept lielās muskuļu grupas, konkrēti kājas, muguru un krūtis, un tad jāpāriet uz citiem muskuļiem.

Pareizi izpildīt stiepšanās vingrinājumus Jums palīdzēs pieredzējušie sieviešu fitness kluba Body Sport treneri. Viņi teicami pārzin, kā to visu veikt un kādu labumu dod šie vingrinājumi.