Fitnesa joga klubā Body Sport: pamata īpatnības

Viens no vispopulārākajiem un pieprasītākajiem fitnesa veidiem šobrīd ir fitnesa joga. Tas ir lielisks veids, kā saglabāt savu figūru teicamā formā, tieši tāpēc daudzās trenažieru zāles, sporta zāles, fitness klubi ir iekļāvuši to savos pakalpojumos. Sieviešu fitness klubs Body Sport nav kļuvis par izņēmumu. Tāpēc, ja interesē nodarbības, kas apvieno fitnesu un jogu, novēršot trūkumus katrā no šiem virzieniem, mēs ar prieku gaidām Jūs klubā. Šis fitness būs teicami piemērots dažāda vecuma cilvēkiem, ar dažādu sagatavotības līmeni. Nodarbības noris mērenā tempā, bet galvenā slodze tiek virzīta uz tām pozām, kuras dod iespēju maksimāli noslogot problemātiskās zonas.

No vienas puses fitnesa joga ir diezgan vienkāršs, maksimāli atvieglots klasiskās jogas variants, no otras – tas ir speciāls stiepšanās veids, kurā ir lieliski apvienoti spēka slodzes elementi un streičings.

Starp fitnesa jogas īpatnībām ir arī šādas:

  • Atklāta tipa apģērbs. Klasiskajā jogā ir pieņemts nēsāt brīvi krītošus slēgta tipa apģērbus. Bet fitnesa joga piedāvā izvēlēties maksimāli atklātas drēbes bez piedurknēm. Tas ļauj trenerim kontrolēt slodzi, redzēt muskuļu nospriegojumu noteiktā asanā.
  • Pieejamība. Asanas ir tik vienkāršas, ka tās var izpildīt jebkura daiļā dzimuma pārstāve, pat ja nekad agrāk tā nav nodarbojusies ar kādu no fitnesa veidiem. Vingrinājumi tiek veikti guļus, sēdus vai stāvus, bez papildus aprīkojuma. Treneri izvēlās asanas tā, lai strādātu katrs muskulis.
  • Nav nekādu vecuma ierobežojumu. Fitnesa joga ir piemērota absolūti jebkura vecuma cilvēkam. Nav nekādu kontrindikāciju. Svarīgi ir tikai visu izpildīt rūpīgi, ņemot vērā savu veselību un pašsajūtu.
  • Harmoniska ķermeņa un prāta kombinācija. Jāsaprot – fitnesa joga nav vienkāršs sporta treniņš. Unikālās asanas liek strādāt cilvēka organismam, kā vienotam veselumam.
  • Statiskā spriedze. Teicamu rezultātu var sasniegt pateicoties tam, ka pēc kārtas tiek izpildītas ļoti lēnas kustības, miers, relaksācija, noteikta elpošana.

Ja Jūs izlēmāt, ka ir nepieciešama fitnesa joga, mūsu sporta zāle ir Jūsu rīcībā. Body Sport treneri darīs visu iespējamo, lai ikviena sieviete, kura nodarbojas pie mums ar fitnesu, gūtu maksimālu patiku, labumu un teicamu noskaņojumu.